Wimper en Brow Benodigdheden
Wimper en Brow Benodigdheden
Prisma 59
3364DJ Sliedrecht
0184 633 050 - info@wimperenbrow-benodigdheden.nl

 

Vóór 15:00 uur besteld? Zelfde dag verzonden. Gratis verzending vanaf 75,-

Mag InLei® Brow lamination samen met henna?

Geschreven door op Brow lamination en henna brows zijn 2 totaal verschillende behandelingen die allebei een bepaalde look geven aan de wenkbrauwen. Waar je met brow lamination gericht op de haren werkt, werk je met henna meer gericht op de huid. Werk je met henna dan is vaak het doel een afdruk op de huid creëren, een tattoo effect. En lamination geeft de haren een lift waardoor je vollere en fluffy wenkbrauwen krijgt. Deze look kan je van naturel tot extreem zetten.

Het verschil tussen brow lamination en henna brows

Brow lamination en henna brows zijn 2 totaal verschillende behandelingen die allebei een bepaalde look geven aan de wenkbrauwen. Waar je met brow lamination gericht op de haren werkt, werk je met henna meer gericht op de huid. Werk je met henna dan is vaak het doel een afdruk op de huid creëren, een tattoo effect. En lamination geeft de haren een lift waardoor je vollere en fluffy wenkbrauwen krijgt. Deze look kan je van naturel tot extreem zetten.

Hoe lang blijven de behandelingen zichtbaar

Hoe lang de behandelingen zichtbaar blijven zit ook verschil in. Henna op de huid blijft als je heel veel geluk hebt 2 weken zitten, maar in de praktijk is dat meestal korter. De haren blijven iets langer zichtbaar, gemiddeld 4 tot 6 weken. Bij brow lamination in combinatie met tint/verf blijft het gemiddeld 6 tot 8 weken zichtbaar afhankelijk van de haarcyclus. 

Beide behandelingen kun je niet tegelijk gebruiken

Kun je de behandelingen tegelijk gebruiken? Absoluut niet! Met beide producten gebruik je chemicaliën. Dit is waarom je altijd een opleiding moet volgen voor dat je een behandeling aanbiedt. Zodat je weet waar je mee werkt en het op de juiste manier gebruikt. Vraag je zelf ook af wat wil je geven aan je klanten en kies daar je opleiding in. 

Laat minimaal 20 dagen tussen de behandelingen zitten

Ga je 2 productlijnen door elkaar gebruiken, dan is het logisch dat de producten op elkaar gaan reageren. Ga je henna aanbrengen na lamination, dan heb je een grote kans dat de kleur anders of niet uitpakt. Maar nog erger is dat je de huid of de haren kan beschadigen om dat chemicaliën op elkaar reageren die niet samen in een product of behandeling horen te zitten. Je kan hier dus echt problemen mee krijgen. Aangeraden wordt om hier 20 dagen tussen te laten zitten.

Het is mogelijk om wel verf te gebruiken tijdens de lamination

Vraag jij je af of je wel verf kan gebruiken tijdens de lamination? Ja zeker! Hierin raden wij altijd de verf van InLei® aan. Deze bevat arganolie en is dus ook verzorgend voor de haren. Verven/tinten hoort ook wel bij lamination wil je een nog intensere en vollere look creëren. Na lamination trekt de tint ook veel sneller in de haren, dus let daar goed op. En je zult misschien wel ervaren dat je niet eens henna wilt gebruiken bij deze behandeling omdat dit extreem heftig kan zijn met lamination.

Tip om minimaal 6 weken getinte wimpers en wenkbrauwen te creëren

Wat een veel gemaakte fout is, is dat verf vaak al klaar gezet wordt van tevoren. Dus dat het al 5 of 10 minuten of zelfs langer al klaar staat voor gebruik. Dit is funest voor een lang en goed resultaat. Ik zal je vertellen waarom:

Verf/tint bestaat uit moleculen die door blootstelling aan zuurstof groeien. Haren wil je van binnenuit verven waardoor, het resultaat veel langer is dan wanneer je het alleen aan de buitenkant verft. Om de haren binnen te dringen moeten die moleculen zo klein mogelijk zijn. Dus pas gaan mengen als je het daadwerkelijk gaat gebruiken en niet eerder. Als je dat doet, mengt het zich aan de keratine strengen in je haren en is het minimaal 6 weken getint. Doe je dat niet en staat het een tijdje dan, verf je alleen de buitenkant van de haren omdat, de moleculen te groot zijn om binnen te dringen in de haren. Naast dat moleculen groeien neemt ook de werking af na 5 minuten dus vanaf nu pas mengen zodra je het gaat gebruiken.

Neem contact met ons op voor jouw vragen

Heb je na deze blog nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder

Neem direct contact op
Mag InLei® Brow lamination samen met henna? - Mag InLei® Brow lamination samen met henna?
  • Uitgebreid betaalgemak: