Wimper en Brow Benodigdheden
Wimper en Brow Benodigdheden
Prisma 59
3364DJ Sliedrecht
0184 633 050 - info@wimperenbrow-benodigdheden.nl

 

Vóór 15:00 uur besteld? Zelfde dag verzonden. Gratis verzending vanaf 75,-

Hoe kies je de juiste henna kleur voor de klant?

Het kiezen van de juiste henna kleur is een belangrijke factor voor het creëren van perfecte wenkbrauwen. Soms kan het moeilijk zijn om de juiste kleur te bepalen, aangezien er veel factoren zijn waar je rekening mee moet houden. Om je te helpen hebben we een overzicht gemaakt van waar je op moet letten voor je begint.

Als wenkbrauw artiest kan je op twee verschillende manieren de wenkbrauwen van je cliënt verven: met verf/tinting of met Henna. In deze blog helpen wij je bij het creëren van de mooiste Henna Brows. Het kiezen van de juiste henna kleur is een belangrijke factor voor het creëren van perfecte wenkbrauwen. Soms kan het moeilijk zijn om de juiste kleur te bepalen, aangezien er veel factoren zijn waar je rekening mee moet houden. Om je te helpen hebben we een overzicht gemaakt van waar je op moet letten voor je begint.

De belangrijkste punten om te analyseren

 1. Haarvolume
 2. Haarstructuur
 3. Huidtype
 4. Combi: huidskleur & haarkleur

1. Haarvolume 

Heeft je klant veel wenkbrauwhaar? Dan zal de henna kleur donkerder uitvallen. Dit komt doordat verven met henna zowel de huid als de haren kleurt. Als je klant weinig wenkbrauwharen heeft en de vorm van de wenkbrauw veel gaatjes bevat, is de kans groter dat de henna verf minder donker op de huid zal zijn dan bij wenkbrauwen met veel haar. Het haarvolume bepaalt hoe donker de henna verf zal zijn op uw klant.

2. Haarstructuur

Bij het kiezen van de juiste henna kleur is het belangrijk om ook naar de structuur van de wenkbrauwharen te kijken. Heeft jouw klant stugge wenkbrauwharen? Dan zal de henna verf snel intrekken en is de kans groot dat de kleur snel te donker zal worden. Dat is ook de reden waarom dikker haar minder ontwikkeltijd nodig heeft voor de henna. Fijne wenkbrauwhaartjes zijn het meest ideaal voor henna wenkbrauwen, omdat je met fijne haartjes vollere wenkbrauwen kunt creëren. Dat is de belangrijkste reden waarom mensen van henna wenkbrauwen houden.

3. Huidtype

Het huidtype van de klant heeft een groot effect op het henna resultaat. Een vette huid absorbeert de henna verf niet goed. Henna blijft daarom niet lang zitten op een vette huid. Terwijl henna op een droge huid juist heel goed pakt. Het is belangrijk om vooraf naar de huid van je klant te kijken. Voor een cliënt met een vette huid is het belangrijk om vooraf te bespreken of de gewenste resultaten haalbaar zijn met henna. De Brow Henna zal de haren zeker perfect verven, echter kan het resultaat van de henna afdruk tegenvallen op de huid. Bij een cliënt die een droge huid heeft, zal je waarschijnlijk vaker moeten controleren of de henna pasta volledig is ingetrokken op de huid. En niet te donker wordt. Het is belangrijk dat uw klant geen zelf-bruiner of essentiële oliën gebruikt voor de behandeling, omdat dit een vette huid kan veroorzaken waardoor de kleuring minder goed wordt. Bij een vette huid raden we altijd aan een wenkbrauw-scrub te gebruiken.

4. Combi huidskleur & haarkleur

Voordat je henna gaat gebruiken is het belangrijk om te kijken naar de natuurlijke haarkleur en huidskleur van je klant. Bijvoorbeeld als een klant met een lichte huidskleur donkerdere wenkbrauwen wil, kun je niet de zomaar donkere-bruine henna op haar wenkbrauwen aanbrengen, omdat het henna resultaat er dan heel onnatuurlijk uit zal zien. Voor een klant die van nature donkerbruin haar heeft, zullen de lichtere kleuren geen effect op de huid hebben. 

Wij hebben 2 merken Henna in ons assortiment

De henna van Ekkobeauty/Nikk Mole en de henna van Imperium henna. Voor allebei geldt dat je ze heel goed moet mengen met de activator. Daarna direct aanbrengen voor het beste resultaat. Nikk Mole/ Ekkobeauty henna hoeft maar 1 laag van aangebracht te worden en de inwerktijd bepaald de diepte van de kleur, terwijl je bij imperium henna met meerdere lagen kan werken om meer diepte in de kleur te verkrijgen. We zetten de kleuren even voor je op een rijtje:

 • Chocolade - warme, delicate bruine kleur (melkchocolade) tint is perfect voor brunettes met een warme huidskleur
 • Lichtbruin -lichtbruine tint is ontworpen voor blondines met een warme haarkleur
  Melk: kleurt alleen haren
  Saus: doorschijnende huidkleuring
  Room: lichte huidverkleuring tot lichtbruin⠀
 • Grafiet - grijze kleur in het palet van licht as tot uitgesproken grafiet
  Melk: kleurt het haar grijs
  Saus: zachte huidkleuring in een lichtgrijze tint
  Room: rijke grijze kleur van huid en haren
 • Goudbruin
  Melk: tarwe met een doorschijnend effect
  Saus: karamel met het effect van gemiddelde kleurdichtheid
  Room: melkchocoladekleur met tattoo-effect op de huid
 • Bruin
  Melk: mokkakleur, doorschijnend kleureffect
  Saus: natuurlijk bruin, medium kleureffect
  Room: donkere chocoladeblauwe kleur, tattoo-effect
 • Donkerbruin
  Melk: cappuccino met doorschijnend effect
  Saus: uitgesproken taupe, gecombineerde kleurdichtheid
  Room: houtachtig bruin met tattoo-effect
 • Zwart 
  Melk: licht grafiet
  Saus: antraciet met medium kleureffect
  Room: blauwzwart met tattoo-effect

Doe een patch-test om een allergische reactie te voorkomen

Komt je klant voor de eerste keer voor henna? Doe dan een patch-test. Een klant kan namelijk allergisch zijn voor henna, wat voor een heftige reactie kan zorgen. Iets wat je kan voorkomen met de patch-test. Dit raden we altijd aan als iemand voor de eerste keer henna gaat doen. Wacht 48 uur na de patch-test om te kijken of er geen reactie optreedt.

Bestel vandaag nog jouw Henna producten

Bestel gemakkelijk en snel jouw henna producten in onze webshop. Plaats je jouw bestelling voor 15:00 uur? Dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Heb je toch nog vragen over het merk? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag verder!

Neem direct contact op
  Hoe kies je de juiste henna kleur voor de klant? - Hoe kies je de juiste henna kleur voor de klant?
Hoe kies je de juiste henna kleur voor de klant? - Hoe kies je de juiste henna kleur voor de klant?
 • Uitgebreid betaalgemak: